پنل خورشیدی

انواع پنل های خورشیدی و نحوه مراقبت از آن ها

مراقبت از پنل های خورشیدی

پنل خورشیدی

این نوع دستگاه الکتریکی به یک ماژول فتوولتاییک گفته می شود ( یک پنل آب گرم خورشیدی) ویا به یک مجموعه از ماژول های PV خورشیدی که از لحاظ الکتریکی، روی یک ساختار تکیه گاهی نصب شده اند، مجموعه ای از سلول های خورشیدی است که به هم متصل شده اند.

پنل ها انرژی تجدید پذیر را میگیرند و به الکتریسیته تبدیل میکنند، که با استفاده از این الکتریسیته میتوان مدارهای الکتریکی را شارژ کرد و شامل چندین سلول خورشیدی اند که هر کدام از لایه های سیلیکونی، لایه های فسفری (برای تولید بار منفی) و لایه های بور ( برای تولید بار مثبت) تشکیل شده اند.

پنل خورشیدی

این صفحات دارای استاندارد فنی می باشد و طول عمر مفید بالایی دارد که از صفحات مصرف زیادی می شود.نام دیگر این صفحات PV است

مهم ترین دلیل سیستم یک نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه اینورتر است و کشور های صنعتی مختلفی این صفحات را تولید کرده اند که معمولا به طور مجموعه وصل شده و به صورت الکتریکی موجود می باشد و از مونتاژ سلول خورشیدی به وجود می آید .

انواع پنل های خورشیدی از لحاظ تکنولوژی و فناوری

1- فناوری های نسل اول ( پنل های خورشیدی سیلیکونی ) که شامل پنل های زیر می باشد:

– پنل های خورشیدی مونو کریستال

– پنل های خورشیدی پلی کریستال

2- فناوری های نسل دوم (پنل های خورشیدی فیلم نازک)
تفاوت بین پنل مونو کریستال و پلی کریستال
                                 تفاوت بین پنل مونو و پلی کریستال

پنل خورشیدی پلی کریستال

پلی کریستال یا چند کریستالی صفحاتی هستند که از چندین کریستال سیلیکون در یک سلول ساخته شده اند که این پنل ها، نسبت به صفحات خورشیدی دیگر، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند، چرا که نیاز به شکل دهی خاصی ندارند و سیلیکون استفاده شده برای ساخت آنها، کم ترین اتلاف را دارد.

پنل خورشیدی مونوکریستال

مونو کریستال از کنار هم قرار گرفتن سلول های خورشیدی تک کریستالی ساخته شده اند، این صفحات قابلیت جذب و ارائه حداکثری انرژی خورشید را دارند و فضای بسیار کمی را نیز اشغال می کند، استفاده از صفحات مونو کریستال در محیط های مختلف، از جمله مسکونی و روستایی نیز امکان پذیر می باشد.

 

پنل های خورشیدی فیلم نازک

در تکنولوژی فیلم نازک میزان مواد فعال در سلول را کاهش می‌دهند. بیشتر مواد فعال میان دو صفحه شیشه‌ای قرار می‌گیرند. از آنجایی که پنل‌های خورشیدی سیلیکونی تنها یک صفحه شیشه‌ای دارند، پنل‌های فیلم نازک تقریباً دو برابر سنگین تر از پنل‌های سیلیکونی کریستالی اند، هر چند که تأثیر زیست‌محیطی کمتری دارند

اکثریت صفحات فیلم نازک نسبت به سیلیکون کریستالی دارای ۲ تا ۳ درصد بازده پایین‌تری می‌باشد. تلورید کادمیوم (CdTe) سلناید گالیوم ایندیوم مس (CIGS) و سیلیکون (a-Si) سه تکنولوژی فیلم نازک اند که اغلب برای کاربردهای بیرونی استفاده می‌شوند.

تعمیر و نگهداری پنل ها

  • اساسی ترین مرحله تمیز کردن پنل ها با استفاده از شیلنگ آب یا یک سطل آب صابون است. با این حال، بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود که آب در دمای اتاق باشد و خیلی گرم یا سرد نباشد.
  • اگر از مواد شوینده  برای تمیز کردن آنها استفاده می کنید، مطمئن شوید که فاقد هرگونه مواد شیمیایی خشن هستند. زیرا برخی از محلول های شستشو  لکه هایی  از خود به جای می گذارند که کثیفی را جذب می کند.
  • پنل های PV روی پشت بام نصب می شوند و وجود فضولات پرندگان روی آنها غیر معمول نیست. با این حال، باید آنها را در اسرع وقت تمیز کنید، زیرا در صورت ماندن طولانی تر، سفت می شوند.
  • اگر از شلنگ  برای تمیز کردن آنها استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که فشار آب خیلی بالا به پنل‌ها آسیب وارد نکند.
  • در هنگام شستشو تمام آب روی پنل ها را تخلیه کنید تا به مدار الکترونیکی آن آسیبی وارد نشود. لطفاً به یاد داشته باشید که هرگز نباید آب را در قسمت زیرین جایی که مدار قرار دارد اسپری کنید.
  • از تمیز کردن بیش از حد پنل ها خودداری کنید، زیرا خطر خراش روی سطح شیشه وجود دارد. شستشوی کامل یک بار در هفته باید کافی باشد.
  • بهترین زمان برای تعمیر و نگهداری پنل ها عصر یا اوایل صبح است، زیرا در ساعات اوج مصرف، نور مستقیم خورشید وجود دارد و استفاده از آب در آن زمان می‌تواند باعث ایجاد استرس حرارتی شود که می‌تواند منجر به شکستگی پنل شود.

 

تعمیر و نگهداری پنل خورشیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *